Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Bűvös szakács

Gasztro hvg.hu

Már csak illúzió a magyar libamáj

A hízott máj világtermelésének 90 százaléka ma már kacsamáj, nem pedig liba - többek között ez derül ki abból az interjúból, amelyet a Bűvös Szakács készített Lóka Csabával, aki több mint húsz éve foglalkozik hízott liba- és kacsamájjal. Mivel azonban a libamáj népszerűbb, sokszor a kacsamájat is ez alatt a címszó alatt adják el.

Gasztro hvg.hu

A leghíresebb hamburgerek

A sors és az amerikai fast food-ipar nagy iróniája, hogy a végletes konformizmust kiszolgáló gyorsétkeztetést zseniális nonkonformisták hozták létre – állítja a Bűvös Szakács.

Gasztro hvg.hu

Egy verseny bámulatos menüje

Két év, hat forduló és tizenhárom sikeresen teljesített feladat után dobogóra állhattak az első Czifray versenykurzus győztesei.

Gasztro hvg.hu

Nézzünk be Heston Blumenthalhoz!

Egy fillérünkbe sem kerül, s ott vagyunk Bray-ben, a Kövér Kacsában (Fat Duck), amely évek óta egyike a világ kevés számú három Michelin-csillagos éttermének.

Napi merítés hvg.hu

Milyen eredetű a carbonara?

A legenda szerint a spaghetti alla carbonara (szénégető módra) a második világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja - olvasható a Bűvös szakács blogon.